Cursus Mixed Media. Je eigen Art- jounal maken met koptische binding

Je eigen "Art-Journal" maken.

Misschien heb je al eens van Gelli print gehoord? Een schitterende manier om monoprints te maken met acrylverf. De eerste 2 lessen maken we gelliprints op A4 formaat, met heel veel verschillende technieken. De derde les gaan we de prints sorteren en katernen maken. En we maken de voor en achterkant van het boek.
In de laatste les gaan we alle gemaakte  bladen verbinden tot een boekje.De maat van het boekje wordt dus A5.
Je kunt eventueel nog lege bladzijden toevoegen. We gebruiken de koptische binding om alle katernen te verbinden.
Het voordeel van deze binding is dat je het boek helemaal plat open kunt leggen. Wat heel handig is als je de pagina's wilt bewerken. 
Tot slot het allerleukste:  het versieren van de buitenkant! Bandjes,kantjes, bedeltjes, kralen etc. En eventueel letters embossen op de voorkant met stempels. Er zijn heel veel materialen aanwezig, dus je kunt zelf kiezen! je mag natuurlijk ook zelf spullen meenemen.

Op de dinsdagavond van 19.30  tot ca. 22.00 uur
totaal 4 lessen, bij voldoende belangstelling kunnen we hierna nog een vervolg cursus doen om een begin te maken met je eigen Art journal .Eventueel vervolg

Met als Thema "Wat woorden willen zeggen.....".

Soms lees je een enkel woord, soms een spreuk en misschien wel een gedicht, waarvan je weet dat het op dat moment heel belangrijk  is om dat te onthouden!
Je knipt het uit of schrijft het ergens naar en dan raak je het op den duur kwijt.Met dit boek maak je de woorden/ quotes houdbaar, je gaat je er als het ware mee verbinden door het met aandacht te schrijven en versieren.

Met materialen als ; pen, potlood , wasco, waterverf of pastellkrijt, ecoline, draden/ stofjes  of door plaatjes en foto’s , acrylinkt toe te voegen. Zo ontstaat er een beeld wat voor jou gevoel bij dat woord/ woorden past.
Voor het papier waarop we werken gebruiken we in elke les  een andere techniek .

We  gaan ook aandacht besteden aan de vorm van de letters en wat je daar allemaal mee kunt doen.We gaan alfabetten op veel verschillende manieren schrijven, met dikke en dunne stiften, kroontjes pen( heel geschikt voor acrylinkt).Ook gaan we tekst embossen op verschillende manieren.
Verder is het vooral experimenteren, proeven en smullen van de mogelijkheden.

Om een indruk te krijgen hoe je dit boekje kunt vullen is hieronder een filmpje te zien.
 Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken als note book.