21.5.13

Creatieve workshops Zomer 2013

Hieronder volgt een summier overzicht van de workshops. Later volgt nog een uitgebreidere versie per workshop.

11 juli Donderdagavond. Een Orakelwiel tekenen.
Soms heb je wel eens een situatie dat je even niet meer weet hoe ergens mee verder moet. Neem dan dit Orakelwiel  ter hand een gooi met een dobbelsteen .Het wordt een heel persoonlijk medicijnwiel , een die antwoord geeft op vragen als;
Wat kan ik? Wat wil ik? en wat doe Ik? Lekker ontspannend en je kunt naderhand met een dobbelsteenworp bepalen wat het antwoord op jou vraag zal zijn.
Aanvang 19.45 uur tot 22.00 uur. Kosten €20

voorbeeld Orakelwiel
beschilderde boeken
17 juli Woensdagavond. Een dummy / notitieboek beschilderen
Met acrylverf, templates, sjablonen, stempels en acrylstiften maak je zelf de meest persoonlijke kaft van een schrijf of tekenboek. Voor iedereen toegankelijk! Kan niet mislukken. Als je wilt kun je ook nog met glitter of band/kant versieringen aanbrengen.
Kosten € 28 euro inclusief materiaal voor 1 boek en consumpties. Aanvang 19.45 uur

30 juli Dinsdagmiddag. Aboriginal Art op canvasdoek of dienblad
De kunst van de Aboriginals bestaat uit het aanbrengen van grote en kleine stipjes op een natuurlijk gekleurde ondergrond, zie ook de foto op het blog.
Kosten € 29 euro . Wel even opgeven of je op canvasdoek wilt werken of het dienblad.
aanvang 13.30- 16.00 uur.

6 augustus dinsdagavond. Zentangle/doodlen.
Zentanglen/ doodlen kan op elk formaat papier, dus ook een heel klein velletje. Je begint met een eenvoudig patroon en herhaalt deze dan in een willekeurig vlak, vervolgens maak je een ander patroon en zo groeit je tekening als vanzelf. Je hoeft niet te kunnen tekenen , het is echt voor iedereen ( ook jong en oud )heel leuk om te doen en je zult verstelt staan van de resultaten! Ook voor ervaren tekenaars kan het een nieuwe inspiratiebron zijn.
Het enige wat je zelf mee moet brengen zijn twee watervaste fijnschrijvers van 0,5 en 1,0 mm.
Kosten €20. aanvang 19.45 uur

19 augustus maandagavond.   Zentangle/ doodlen.
Zie ook hierboven. Het maken van zentangles kun je ook gebruiken om voorwerpen mee te versieren, bv doosjes, schelpen, boekenleggers. Ook je Scrapbook bladzijde kun je ermee opsieren. Kosten € 20 aanvang 19.45 uur

vanuit de levensbloem gemaakt
Hier kun je nog wat cirkels zien.

22 augustus Donderdag, de hele dag.  De Levensbloem als basis.

Op een groot papier 50/ 50 cm gaan we cirkels zetten volgens het patroon van het symbool levensbloem. Daarin gaan  we met kleurpotlood vormen tekenenen deze inkleuren met ecoline. Als de tekeningen drogen gaan we lekker lunchen en daarna ( bij mooi weer eventueel buiten) gaan we met kleurpotlood de tekening uitwerken.
Aanvang 10.00 uur tot ca. 16.00 uur. inclusief alle materiaal en lunch kost het € 60 euro.

28 augustus woensdagmiddag. Eenvoudige vlakvullingen van Escher.
Het lijkt zo ingewikkeld de prachtige tekeningen van Escher, maar in deze workshop verklap ik het geheim hoe  je vanuit een eenvoudige basis een mooi patroon/ vlakvulling kunt maken.
Kosten € 20 aanvang 13.30 uur