22.5.14

Nieuwe cusus Een beeldboek maken met mixed media

  
Een beeldboek maken  met als thema;
Wat woorden willen zeggen.
Soms lees je een enkel woord, soms een spreuk en misschien wel een gedicht, waarvan je weet dat het op dat moment heel belangrijk  is om dat te onthouden!
Je knipt het uit of schrijft het ergens naar en dan raak je het op den duur kwijt.
Met dit boek maak je deze woorden houdbaar, je gaat je er als het ware mee verbinden door het te versieren met kleuren van een pen, potlood , wasco, waterverf of pastellkrijt, ecoline, draden/ stofjes  of door plaatjes en foto’s toe te voegen. Zo ontstaat er een beeld wat voor jou gevoel bij dat woord/ woorden past.

Voor het papier waarop we werken gebruiken we in elke les  een andere techniek . Misschien heb je al eens van Gelly print gehoord? Een schitterende manier om monoprints te maken met acrylverf. Dit is nog maar een techniek er komen nog meer aan bod! We  gaan ook aandacht besteden aan de vorm van de letters en wat je daar allemaal mee kunt doen.
Verder is het vooral experimenteren, proeven en smullen van de mogelijkheden.
In de laatste les gaan we alle gemaakte  bladen verbinden tot een boekje. (Je kunt eventueel nog lege bladen toe voegen om er aantekeningen in te maken) Dit kan op verschillende manieren, een ervan is de koptische binding, een ander manier is inbinden met de Zutter. Je bepaalt zelf hoe het worden moet!  Begin maar vast  woorden te verzamelen, dan begint het al te kriebelen...

Op de woensdagavond van 19.15 tot ca. 22.00 uur
Data  24/9   8/10   29/10   12/11   26/11   10/12
kosten € 120 ,00 inclusief alle materiaal en consumpties.